Apps for Ghent 2020: tiende feesteditie over mobiliteit!

05.03.2020 - 22.03.2020

Apps For Ghent begon als een 1-dags-hackaton in Gent in 2011. Intussen is Apps For Ghent aanbeland bij haar tiende (feest!)editie. Dit jaar ligt de focus op mobiliteit en hoe data kan gebruikt worden om het leven én de mobiliteit in Gent aangenamer te maken.

Hack The Mobility

De formule blijft grotendeels ongewijzigd. Zoals ieder jaar wordt er gestreefd naar co-creatie en samenwerking om hopelijk de meest creatieve oplossingen/toepassingen te vinden die gebruik maken van de Gentse open data.

Burgers en ontwikkelaars worden uitgedaagd om creatief aan de slag te gaan met de vele datasets die Stad Gent ter beschikking stelt. In verschillende teams of als individu kan er in een hackaton een digitaal project uitgewerkt worden dat op het einde van de dag wordt voorgesteld aan een jury. Deze jury zal het idee, het creatief karakter of het buitengewoon design beoordelen en een aantal prijzen uitreiken.

Maar ook voor wie niet helemaal thuis is in het coderen of programmeren biedt deze dag verschillende mogelijkheden. Zo komen er een aantal gastsprekers in de namiddag toelichten hoe zij met open data werken of hoe zij de toekomst zien.

Wil je graag deelnemen aan Apps For Ghent, maar wil je je graag nog wat meer voorbereiden? Schrijf je in voor de Datadive van donderdagavond 5 maart, 19 uur. Die gaat door in het Fietsendepot van de Fietsambassade in Gent (Maaltebruggestraat 191, 9000 Gent).

Wil je graag inschrijven of meer informatie? Die kan je hier terugvinden.