UGent en Ministry of Makers nodigen uit: Demobeurs studenten bij Barco in Kortrijk

13.01.2020

Ook dit jaar gingen verschillende ingenieursstudenten van de UGent Campus Kortrijk aan de slag met Vlaamse bedrijven. Samen creëerden ze de slimme producten van de toekomst. Het resultaat van hun bijzondere samenwerking is te bewonderen op een interactieve demo-beurs bij Barco in Kortrijk op maandag 13 januari 2020. Universiteit Gent en Ministry of Makers nodigen u van harte uit!

Als bedrijf of instelling bots je soms tegen uitdagingen aan waarmee je zelf niet onmiddellijk aan de slag kan gaan wegens tijdsgebrek of omdat je bepaalde expertise mist. Soms wil je als bedrijf innoveren of meer draagvlak creëren voor een nieuw product, maar weet je niet goed waar te beginnen. Inzetten op een hechtere samenwerking tussen hoger onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven levert dan vaak mooie resultaten op.

Het beste bewijs daarvan is de interactieve demo-markt die UGent organiseert op maandag 13 januari 2020 om 16u bij Barco in Kortrijk.

UGent en Ministry of Makers nodigen je graag uit op deze demobeurs. Net als vorige jaar gingen opnieuw heel wat ingenieursstudenten van de UGent Campus Kortrijk aan de slag om slimme producten van de toekomst te ontwerpen, in nauwe samenwerking met verschillende Vlaamse bedrijven.
Op de UGent Campus Kortrijk primeert een creatieve en ondernemende houding die we dankzij een succesvolle samenwerking tussen studenten industrieel ingenieur Industrieel ontwerpen en Elektronica-ICT kunnen omzetten tot innovatieve producten. De studenten leren hands-on om nieuwe interactieve producten te ontwerpen door ze ook effectief te bouwen en iteratief te verbeteren. De lesomgeving is als een creatieve zandbak van tools, waar de studenten worden gecoacht en gemotiveerd om hun ideeën te realiseren.

Nieuwsgierig? Kom vooral zelf kijken en uittesten. Geen betere locatie voor deze demomarkt dan ‘The Circle’: het tot de verbeelding sprekende gebouw in het hartje van de ‘One Campus’ van Barco.

Laat je inspireren, maak kennis met de onderzoekers achter de projecten en ondervind hoe een samenwerking tussen studenten en de industrie eruit kan zien.

Schrijf je hier in.