Webinar Color Navigator: Impact van kleur in design

09.07.2020 - 10.07.2020

In het kader van de Kleureyck-tentoonstelling nodigen Ministry of Makers en Design Museum Gent op 9 juli het bedrijf Color Navigator uit voor een boeiende webinar over de impact van kleur in design!

De kracht van kleur tijdens het designproces

Als creative hoeven we je niet te vertellen hoe belangrijk kleur is. Niet alleen tijdens jouw ontwerpproces, maar ook om de identiteit van je merk te versterken, een emotie op te roepen, gebruiksgemak van een product te vergroten of om de consument te overtuigen om jouw product of dienst te kopen.

Als je weet dat ongeveer 95% van onze beslissingen onbewust en automatisch gebeuren – gebaseerd op emotie en intuïtie - en dat het visuele aspect voor 93% bepalend is in ons aankoopgedrag, is de rekening snel gemaakt. Kleurgebruik verhoogt gevoelig de naamsbekendheid van je merk, zet aan tot actie, roept herinneringen op,…

Kortom: interessante materie, maar hoe wetenschappelijk onderbouwd is ‘kleurintelligentie’? Wat is de impact van kleur op ons brein en in 'neuromarketing'? Is kleur niet vooral een subjectieve aangelegenheid? Begrijpt iedereen ‘kleur’ op dezelfde manier? En hoe kan je kleur optimaal inzetten in bijvoorbeeld jouw ontwerpproces?

Aan de hand van enkele cases bewijst Karine Steculorum (Creative Color Director & Partner van Color Navigator) de kracht van kleur. Ze geeft ook de basisprincipes mee van de methodologie die ze hanteert.

Getriggerd? Schrijf je snel in!

Meer over Color Navigator: Color Navigator begeleidt bedrijven, organisaties,… in alles wat met kleur te maken heeft. Ze beloven daarbij een stevige identiteit, meer impact en betere resultaten. Color Navigator combineert een gepatenteerde wetenschappelijke kleurintelligentie, gegevensinzichten en artificiële intelligentie om gecertificeerde kleuridentiteiten te creëren.