BROEI zoekt makers, denkers, doeners en zoekers!

09.12.2022 - 09.12.2022

Ben je een organisatie, collectief of particulier die werkt met jongeren tussen 16 en 26 jaar? Heb je een project of concept? Ben je op zoek naar een plek om te experimenteren? Dan ben jij de geschikte kanditaat voor BROEI!

BROEI is een doe- en denkplek voor de nieuwe generatie. In hartje Gent opent een iconisch gebouw zijn deuren. Het heeft een afspraak met de toekomst. Met organisaties op zoek naar een plek waar jongeren hun talenten kunnen laten broeien. De naam van het project: BROEI. De iconische plek? Kasteel Geeraard de Duivelsteen.

WAT IS BROEI? BROEI is een tijdelijk platform en biedt ruimte om te doen, denken en experimenteren. Zowel organisaties, collectieven als particulieren die met jongeren werken, zijn welkom. Van mei 2020 t/m oktober 2020 ontpopt het Duivelsteen zich als uitvalsbasis van BROEI, en wordt er van start gegaan. De klemtoon ligt op kruisbestuiving in een open huis, waar de gasten van elkaar leren, inspireren, uitdagen, ondernemen en samen bouwen aan een nieuw verhaal.

WAT BIEDT BROEI? Een blanco ruimte die de gasten samen met de ontwerpers van ConstructLab naar hun hand zetten in functie van het project waar ze aan werken. Vier hallen van elk 220 m². Met kleine ruimtelijke ingrepen transformeren de hallen tot multifunctionele hedendaagse plekken. En een bonus: de ondergrondse waterhal voor speciale projecten. De ruimtes kun je op verschillende manieren invullen: als atelier- workshop- ontmoetings of podiumplek.

Stel jezelf of je project kandidaat en neem deel aan de open call!