Call for challenges: UGent zoekt uitdagingen uit het werkveld

09.06.2020 - 10.08.2020

Bots je als bedrijf of organisatie soms tegen uitdagingen aan maar heb je zelf niet de tijd of expertise om er mee aan de slag te gaan? Misschien kunnen studenten aan UGent een handje helpen. Dien voor 10 augustus je uitdagingen in via deze oproep (www.callforchallenges.be).

Elk academiejaar werken studenten aan allerlei projecten tijdens hun UGent-opleiding. Om te vermijden dat de eindresultaten achteraf enkel stof vergaren, wil UGent - DO! graag zoveel mogelijk de combinatie maken met het werkveld en de maatschappij. Daarom doen ze beroep op bedrijven, organisaties en de publieke sector om reële uitdagingen door te geven.

Zo wil DO! een win-win situatie creëren voor beide partijen. Bedrijven en instellingen verwerven nuttige input en studenten krijgen de kans om hun leefwereld en ervaringsspectrum uit te breiden. Durf Denken, maar vooral ook Durf Doen.

Concreet?

DO! verzamelt deze uitdagingen en verspreidt ze onder de betrokken lesgevers en initiatieven binnen UGent. Met één indiening bereik je een erg diverse doelgroep studenten uit een groot aantal opleidingen (van ingenieurs, economen, wetenschappers tot productontwikkelaars …). De studenten zoeken een oplossing voor de uitdaging en werken die uit tot bijvoorbeeld een verslag, een prototype, een plan, aanbevelingen …

Welke uitdagingen?

DO! is op zoek naar open uitdagingen en niet naar duidelijk gedefinieerde opdrachten. Op die manier geven ze studenten de vrijheid om het creativiteitsproces volledig te doorlopen. Indien mogelijk is de uitdaging maatschappelijk georiënteerd en hebben de studenten de mogelijkheid om met het idee verder te gaan en een eigen bedrijf op te starten.

Het project Fietsheld is een mooi voorbeeld van een geslaagde uitdaging uit één van de vorige academiejaren.

Meer info en indienen?

Bekijk de website en kom meer te weten over wat er precies van alle partijen verwacht wordt. Je vindt er ook een overzicht van de verschillende vakken die interesse hebben. Dien vervolgens voor 10 augustus je uitdaging(en) online in via een formulier.

Vragen? Aarzel niet om UGent te contacteren.