Open Oproep ONTketen - Livable

12.04.2021 - 12.04.2021

ONTketen lanceert een open call naar ontwerptalent om samen een duurzame en biogebaseerde toekomst vorm te geven. Geselecteerde ontwerpers krijgen de kans om technologie en lokale reststromen in te zetten samen met de maakindustrie.

Livable Platform zorgt voor project begeleiding en betrekt werknemers van het sociale economiebedrijf Pro Natura bij het volledige creatieproces. Van het maaien tot het drogen van bruikbare vezels, ze exploreren reststromen en gaan aan de slag in het lab.

Waarom?

Groenonderhoud is een activiteit waarbij veel ‘groenafval’ ontstaat. Livable Platform onderzoekt samen met hun technologiepartner Circular Matters hoe deze reststromen kunnen ingezet worden voor biobased toepassingen als alternatief voor synthetische kunststoffen.


Open oproep

Ben jij een (product)ontwerper die graag nieuwe materialen ontdekt en die vlot samenwerkt met een opdrachtgever? Wil je via je ontwerpen een positieve impact maken op mens en leefmilieu? Aarzel dan niet om je aan te melden. De oproep is gericht aan jonge ontwerpers met professionele ervaring.


De deadline voor aanmelding is 2 mei 2021 om 23:59 uur


Interesse?
Stuur dan je motivatie, biografie & portfolio naar ontketen@livable.world!