In beeld: Makers & ambachten van de toekomst

Makers & ambachten van de toekomst: Lokale Helden in beeld.

Makers & ambachten van de toekomst, een initiatief van Ministry of Makers, EROV, SYNTRA & UNIZO.

4 Lokale Helden zijn bezocht en we hebben ze in beeld gebracht in hun creatieve context vanwaar ze vertellen over hun passie, visie en missie.

Maak kennis met de Mentor, Vernieuwer, Pionier & Springer

DE MENTOR: 't Leenhof

Het familiebedrijf geitenkaasboerderij ’t Leenhof is een actieve melkvee-en geitenboerderij. Wij spraken met Marc
en Bo de Maerschalck van ‘t Leenhof. Iedere ochtend en avond melkt de familie zo’n 200 geiten. Die geitenmelk wordt daarna op een ambachtelijke wijze op de boerderij zelf verwerkt tot allerlei geitenkaasjes. De familie heeft het hele productieproces vanaf de voederwinning voor de dieren tot het transport van de geitenkaasjes helemaal zelf in handen. De familie wil uitleggen aan de consumenten waarom alles geproduceerd wordt van zo dichtbij zo belangrijk is. Zij vinden dat een meerwaarde.

Laat je inspireren door de Mentor!

Mo M Lokale Helden In Beeld Mentor

DE VERNIEUWER: Futures through design

Samen met het KASK, het conservatorium, HoGent en Howest willen zij de Japanse technieken gebruiken in hun design. De Japanse vouw-en montagetechnieken is de Japanse houding om een langere levensduur te ontwikkelen in hun producten. Uit die inspiratiebron nemen zij elementen mee die bruikbaar zijn voor Westers Design. Wij spraken met Prof. dr. Dirk van Gogh. Hij wil meer inzetten op een langere levensduur van producten en vindt dat potentieel voornamelijk terug in Japan. Want daar worden verschillende technieken gebruikt om de esthetiek, de functie en de structuur van het object te combineren.

Laat je inspireren door de Vernieuwer!

Mo M Lokale Helden In Beeld

DE PIONIER: Triangle Factory

Wij spraken met Timothy Vanherberghen, founder en CEO van Triangle factory. Het jonge Gentse bedrijf ontwikkelt games en bouwt mobiele en locatie-gebaseerde virtual reality-applicaties voor bedrijven. Triangle Factory is een echte trendzetter in de sector met de blik op de toekomst.

Laat je inspireren door de Pionier!

Mo M Lokale Helden In Beeld Pionier

DE SPRINGER: Trombacogen

Wij spraken met Gunther Cogen van Trombacogen. Het ambacht van Gunther houdt in dat hij metaalblaasinstrumenten bouwt en dat volledig doet volgens de pre-industriële technologie zoals die gekend was in de 17de en 18de eeuw. Het uitgangspunt om aan deze ambacht te starten was dat de muziekinstrumenten in hun muziekscholen en conservatoria ter beschikking gesteld moest worden. Die historische instrumenten hebben een eigen temperament en een eigen persoonlijkheid. De ambitie van Gunther is om zijn project als instrumentenbouwer verder uit te bouwen maar op een kleinschalige basis. Kwaliteit gaat boven kwantiteit.

Laat je inspireren door de Springer!

Mo M Lokale Helden In Beeld Sringer