Makersplatform.gent

Deze infographic toont je de essentie van Makersplatform.gentNa een uitgebreide onderzoeksfase en bevragingen bij verschillende spelers in de regio, waaronder heel wat makers, onwerpers en experts, hebben Stad Gent en Ministry of Makers de handen in elkaar geslagen om een digitaal makersplatform op te zetten. Een online ruimte die de creatieve sector in Gent en Oost-Vlaanderen wil inspireren, ondersteunen en matchmaking mogelijk maakt. Online én in real life. Om kennis en werkruimte te delen. En om lokaal en cross-sectoraal ondernemerschap een extra push te geven.


Netwerk ontsluiten

Vragen als: ‘Wie doet wat? Hoe? Welke apparatuur wordt er gebruikt? En, kan ik misschien tijdelijk een ruimte of machine lenen/huren?’ kunnen niet snel en volledig genoeg beantwoord worden.

Misschien... is er al jarenlang een textielatelier bij jou om de hoek, zonder dat je het weet. Misschien is jouw buurman een creatieve geest en kan hij je vooruithelpen met jouw privé-project. Of ben je een designer op zoek naar gelijkgestemde zielen om multidisciplinair mee samen te werken.

Mogelijks… heeft de school in jouw buurt een uitgerust machinepark staan waar je in het weekend kan gaan experimenteren als je zelf iets wil ontwerpen. Of ben je een student en moet je éénmalig een 3D-print of prototype laten maken van jouw eindwerk maar weet je niet waarheen.

Maar pas als het netwerk ontsloten wordt en iedereen elkaar weet terug te vinden, kunnen nieuwe samenwerkingen ontstaan!

Voor wie?

Tot wie richt het Makersplatform zich?
De doelgroepen van het Makersplatform zijn professionele makers en ondersteunde organisaties uit de Gentse regio (B2B). Belangrijk hierbij is dat de professionele maker inkomsten genereert met zijn of haar gemaakte creaties. Ondersteunde organisaties zijn kennisinstellingen en de daaraan verbonden onderzoekers, musea en vzw’s uit de creatieve culturele sector. Op het platform vinden makers elkaar om kennis, ruimtes, machines, materialen en productietechnieken te delen. Die aanleiding geven tot experiment, nieuwe samenwerkingen en vormen van ondernemen.

Help je onze community mee groeien?

Maar het online platform zal zich ook offline gaan manifesteren en fysieke ontmoetingen stimuleren. Met events die op verschillende plekken inspiratie en verbinding zullen brengen.

Grote ambities dus!

Help je onze community mee groeien? Maak jouw profiel aan en verbreed je netwerk van makers in regio Oost-Vlaanderen! Klik hier.


Stad Gent Mo M Loop 02