COVITRINE - Een box in je buurt

22.12.2020

In tijden waarin museumbezoek niet of slechts beperkt mogelijk is, brengt COVITRINE de Gentse musea en hun collecties naar de straten en wijken. Doorheen de stad worden 200 COVITRINE-boxen verspreid.

Een project van Covitesse 6

In de boxen zitten telkens 20 affiches (35 cm B x 70 cm H) met daarop het verhaal van een kunstwerk of object uit één van de musea in Gent. De affiches komen aan de ramen van buurtbewoners en maken van jouw dagelijkse wandeling in de buurt een verwonderende, verbindende, troostende en artistieke tentoonstellingsroute. Elke affiche brengt een verhaal in het Nederlands, maar doet dat ook in een andere taal (van Turks tot Frans, van Arabisch tot Bulgaars).
COVITRINE is een project van ‘Covitesse 6. Versneller van solidariteit’, in samenwerking met Design Museum Gent, De Wereld van KINA, GUM, Huis van Alijn, Industriemuseum, Kunsthal Gent, MSK Gent, Museum Dr Guislain, S.M.A.K. en STAM.

Een COVITRINE-box aanvragen voor jouw straat of buurt kan vanaf 1 december 2020 via covitrine@stad.gent. Na jouw aanvraag contacteren wij jou en gaan we samen op zoek naar 10 à 20 ramen in jouw buurt. We bekijken dan ook samen hoe we de affiches veilig tot bij de eigenaars van die ramen kunnen krijgen. Organisaties (buurtverenigingen, buurtfacebookgroepen, parochies, moskeeën, …) die makkelijk buurtbewoners uit eenzelfde buurt kunnen activeren, mogen dat natuurlijk ook laten weten. Het is de bedoeling dat er steeds combinaties van affiches verspreid worden, zodat je op je dagelijkse wandeling meerdere museumverhalen ontdekt, één affiche voor je eigen raam aanvragen kan dus niet.