Ontdek ons Makersplatform 2.0

24.06.2020

Vanuit ons kot gaven we het Makersplatform de voorbije maanden een grondige update: de portal werd opvallend rustiger, de gebruiksvriendelijkheid werd verhoogd en als creatieve ondernemer krijg je meer ruimte om jezelf online extra in de spotlight te zetten!

Wat is het Makersplatform?

Het Makersplatform is een online ruimte die de creatieve sector in Gent en Oost-Vlaanderen wil inspireren, ondersteunen en die matchmaking mogelijk maakt. Om kennis en werkruimte te delen. En om lokaal en cross-sectoraal ondernemerschap een extra push te geven. Door de recente update voelt het platform intuïtiever en gebruiksvriendelijker aan. Het Makersplatform is een samenwerking tussen Stad Gent en Ministry of Makers.

Voor wie is het Makersplatform?

Het platform is er voor professionele creatievelingen en ondersteunde organisaties uit de Gentse regio (B2B). Belangrijk hierbij is dat de professionele maker inkomsten genereert met zijn of haar gemaakte creaties. Ondersteunde organisaties zijn kennisinstellingen en de daaraan verbonden onderzoekers, musea en vzw’s uit de creatieve culturele sector.

Wat zijn de voordelen?

Waarom zou je online een profiel aanmaken op het Makersplatform?


Verken
Bezoek het Makersplatform zonder login en onderzoek de Gentse makers-scene. Ontdek creatieve hotspots in Gent en omstreken. Bekijk wat andere makers doen en aanbieden. Vind wat je nodig hebt: meer plaats, materiaal, kennis, ...

*nieuw: De zoekfilter werd vereenvoudigd. Klik op de sector die je interesseert (bv. houtbewerking, textielontwerp, grafische vormgeving,…) en maak snel kennis met andere creatives.

Toon
Registreer jezelf en je creatieve onderneming, project of event. Vertel in detail: waarmee je bezig bent, in welke sectoren jij je thuisvoelt, welke technieken en materialen je beheerst.

*nieuw: er is meer ruimte om foto’s, beeldmateriaal, filmpjes,… toe te voegen aan jouw profiel. De 'look & feel' stimuleert je om jouw online visitekaartje/portfolio zo compleet mogelijk te maken.

Creëer op hoger niveau
Bouw aan je netwerk. Deel en experimenteer. Vind inspiratie, ondersteuning, een nieuwe samenwerking, ...

*nieuw: je kan een uitgebreide beschrijving van je bedrijf en product/dienst toevoegen, een video delen, een call-to-action maken, een vacature verspreiden, een oproep doen naar andere creatives,… Het kan nu allemaal in slechts een paar klikken.